Niko Kivelä > curriculum vitae & mini-portfolio

Perus- ja yhteystiedot

Nimi Niko Kivelä Synt. aika- ja paikka 23.02.1983, Hamina Osoite Helsinginkatu 17
00500 Helsinki
Puhelin +35840 778 2129 Sähköposti niko piste kivela at gmail piste com
SELECT REVERSE('moc.liamg@alevik.okin');
Kotisivut http://www.tovrleaf.com/
For a english summary, see my LinkedIn profile.

Koulutus

2007 Tradenomi
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma, Helsinki
2004- Helsingin yliopisto
Tietojenkäsittelytieteen koulutusohjelma
Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, Helsinki
  > Kurssisuoritukset
2002 Ylioppilas
Vehkalahden lukio, Hamina
Ajokortti BC (henkilö- ja kuorma-auto) Armeijapalvelus Alikersantti. Palvelusaika 362 päivää (II/02).
Salpausselän Ilmatorjuntapatteristo, ohjusryhmän johtaja, Vekaranjärvi

Kielitaito

Suomi Äidinkieli Englanti Hyvä. Tulen hyvin toimeen englannin kielellä. Pystyn seuraamaan tv-sarjoja ja elokuvia mainiosti ilman tekstitystä. Ruotsi Välttävä. Kouluruotsit on luettu läpi. Ruotsin käyttötaito on jäänyt vähemmälle käyttötilaisuuksien puutteen takia. Saksa Olen lukenut peruskursseja saksaa sekä ymmärrän saksan puhetta välttävästi. Kirjoitan saksaa yksinkertaisen ymmärrettävästi sekä pystyn tulkitsemaan saksalaista tekstiä. Tarkoituksenani on lukea saksaa vielä lisää. Japani Olen lukenut japania harrastuksena kaksi peruskurssia kiinnostuksesta Japanin kulttuuriin. Alkeellinen kirjoittaminen ja lukeminen, kokenut Japanin matkaaja.

Työhistoria

2008 - Verkkokauppa.com, järjestelmäkehittäjä
Ohjelmointi ja systeemisuunnittelu, Helsinki
2005 - 2008 Nitro FX, ohjelmoija
Ohjelmointi ja systeemisuunnittelu. Tietokantapohjaiset www-sovellukset ja tekniset toteutukset, Helsinki
2005 kevät
2010 syksy
Vallilan eläinlääkäriasema, maaliskuu 2005, elokuu 2010
Lähi- (LAN) ja langattomanverkon (WLAN) rakentaminen, ristikytkentä, reititin, keskitin. Käyttöönotto ja verkon jakaminen työasemien välillä < 10 konetta, Helsinki
2005 talvi Kotkan Tietoruutu Oy, tammikuu 2005
Webtietokannan ja käyttöliittymän suunnittelu ja toteutus operaattorien yhteydenpidon tehostamiseksi. Työ toteutettiin etäprojektina Helsingistä käsin tekniikkoina PHP, XHTML, CSS ja SQL, Kotka
2004 syksy Illume Oy, elokuu 2004
ATK-asennustyöt, Helsinki
2003 kesä Quality Works Oy (QW), heinä-elokuu 2003
Quality Works Oy oli kasvava logistiikka-alan yritys joka toimi Haminan satamassa. Työtehtäviini kuului saapuvan tavaran purku- sekä lastaus konteista tai ajoneuvoista. Työ oli pääasiassa erittäin fyysistä, Hamina
2000-2002 kesät Suomen Posti Oyj, postimies, kesät 2000-2002
Työskentelin posteljoonina normaaliin työaikaan. Työhön kuului lähtevät postin lajittelu ja jako, Hamina

Luottamustoimet

Quakenet Staff 2002-2007 QuakeNet, henkilökunta, 2002-2007
#help.script-yhteisön avustajana toimiminen johon kuului koodaukseen liittyvät ongelmat ja kysymykset.
Nuorisontyö avustaja 1998-2001 Vehkalahden seurakunta, ajoittain 1998-2001
Toimin Vehkalahden seurakunnan nuorisotyö avustajana varhaisnuorten- ja rippileireillä vuosina 1998-2001, Hamina

Koulutukset ja sertifikaatit

2010 JLPT Certificate Japanese-Language Proficiency Test
Japan-Language Profiency Test Level N4 (old Level 3 test) in December 2010, administed by Japan Foundation and the Japan Educational Exchanges and Services
2009 ZCE Certificate Zend Certified Engineer Zend Certified Engineer
The Zend Certified Engineer Certification (ZCE) is an internationally recognized PHP certification established by Zend Technologies.
Zend PHP Certification, 21.10.2009
2009 ZendCon Zend/PHP Conference
The Zend PHP Converence is the largest event of the PHP community and a unique opportunity to meet with PHP developers, web experts and IT managers.
ZendCon 2009, San Jose, CA, 19. - 22.10.2009
2007 JLPT Certificate Japanese - Language Profiency, JEES
Japan-Language Profiency Test Level 4 in December 2007, administed by Japan Foundation and the Japan Educational Exchanges and Services
2007 Flash Professional Flash Professional 8 ActionScript -ohjelmointi
Tieturi Oy, 27. - 28.9.2007

Palkinnot ja stipendit

2007 Tuloksellisin verkkokampanja Grand One, RE:, M&M
Finnair kesähinnat, Finnair
Tekninen vastaava
http://www.finnair.fi/kesahinnat/
2006 Digimedia Hopeahuippu Vuoden Huiput, Grafia ry
Oman elämäsäupe Supermalli, Seppälä
Tekninen suunnittelu Technical Design
http://seppala06.nitro.fi/
2006 Innovatiivinen ja integroitu mainonta Kunniamaininta Vuoden Huiput, Grafia ry
Oman elämäsäupe Supermalli, Seppälä
Tekninen suunnittelu Technical Design
http://seppala06.nitro.fi/
2002 Pro Musica Koulujen musiikinopettajan Ry.
Tunnustuksena aktiivisesta harrastuksesta ja menestyksekkäästä harrastamisesta.
2001 Pro Musica Koulujen musiikinopettajan Ry.
Tunnustuksena musikaalisesta lahjakkuudesta ja harrastuneisuudesta sekä aktiivisesta osallistumisesta lukion musiikkitoimintaan.
1999 Nuottiavainmerkki Koulujen musiikinopettajan Ry.
Nuottiavainmerkki tunnustuksna aktiivisesta musiikinharrastuksesta.

Taidot ja kiinnostuksen kohteet

Ohjelmointi ja sovelluskehittimet

PHP PHP on aina ollut vahvoin ohjelmointikieleni. PHP sopii hyvin dynaamisten WWW-sivujen luontiin sekä enemmän vääntöä vaativien tietorakenteiden ja tietokantojen käsittelyyn ja luontiin. SQL Tietokantasuunnittelu ja -sovellukset, relaatiot, transaktiot, normalisointi ja toteutus.
  - MySQL, Microsoft SQL Server, Oracle, PostgreSQL, ODBC
Java Olen käyttänyt Java-ohjelmointikieltä sen versiosta 1.2 lähtien. Javan avulla pääsin ensimmäisen kerran kunnolla käsiksi olio-ohjelmointiin, enkä yhtään ihmettele miksi Java on niin suosittua käytössään. Tunnen hyvin myös Javan graafisen puolen. ASP ASP-osaamiseni on lähes sujuvaa, minkä voisi yleistää lähes mihin tahansa ohjelmointi kieleen. Osaan ohjelmoida, eli uusi ohjelmointikieli dokumentoinnin kera ei tuota minulle ongelmia. ASP on hyvin samankaltainen Visual Basic:n ja VBA:n kanssa ja sen toimintaidea (www-pohjaisuus) on hyvin samanlainen PHP:n kanssa. (X)HTML, CSS Kiinnostus koodiin alkoi HTML-kielen tuntemuksesta. WWW-sivujen toimintaa tehostukseen ja toimivuutta PHP:llä. Pyrin pääasiassa käyttämään standardina XHTML:ää ja tyylinä CSS:ää. JavaScript, DOM HTML saa lisää tehoa JavaScript:llä, joskin sitä vaikeuttaa selaimien joskus hyvinkin erilainen tulkinta siitä kuinka asiat pitäisi toteuttaa. Lisävartena toimii DOM eli kansankielillä DHTML. Lopuksi kaiken saa siistiin interaktiiviseen pakettiin toteuttamalla toiminnallisuuden AJAX:lla. WWW-sivut WWW-sivut osaa luoda kuka tahansa, mutta selkeyden ja toimivuuden saavuttaminen ei ole aivan yksinkertaista. Vaikka sivujen lähdekoodi olisi validia ja muotoilutyylien käyttö jätetty mahdollisimman vähäiseksi, ei se silti takaa sitä että valtaosa käytetyimmistä graafisista WWW-selaimista tulkitsisi sivujen ulkoasua samoin. Eri selainten tulkintatapa riippuu sen valmistajasta, mutta on mahdollista saada sivut toimimaan lähes kaikissa graafisissa selaimissa samoin. Tätä ominaisuutta ei voi lukea kirjoista tai oppia koulussa, vaan sen oppii tekemällä ja kokemuksesta. Pyrin toteuttamaan sivut aina niin, että lopputulos on sama kaikilla selaimilla. Vaatimusmäärittely Sovellussuunnittelu alkaa luokkakaavioiden tai käyttötapausten havainnostamisessa ja mallintamisesta.
  - Umbrello, DIA
Graafisuus En sanoisi itseäni graafikoksi. Teen kylläkin grafiikkaa, ja mielestäni myös varsin hyvin. Vaikkakin minulta löytyy hyvää visuaalista silmää, ideoita värien käytöstä sekä sommittelusta ja esillepanosta, joskus itsensä toteuttaminen tuntuu vievän liian paljon aikaa.
  - Photoshop, GIMP.

Työkaluohjelmistot

Office Microsoft Office tuoteperheen hallinta erinomainen. Olen käyttänyt, luonut ja harjoittanut osaamista vuosien ajan. Kun normaalista ohjelmasuorituksesta loppuu teho kesken tai sitä pitää tehostaa, ohjelmiston oma VBA-ohjelmointikieli on auttanut asiassa.
Linux käyttöjärjestelmissä MS Officen korvaajana olen käyttänyt OpenOffice.org:ia. Ohjelmistosta löytyy sama toiminnallisuus, toisinaan eritavalla toteutettuna.

Merkkaus ja mallinnus

XML XHTML:n käyttö ilman XML tuntemusta olisi sama kuin auton ajaminen ilman ajokorttia. Ymmärrän, pystyn lukemaan sekä määrittelemään itse XML:n kielioppeja. XML:n käyttö ei rajoitu pelkkiin WWW-sovelluksiin, vaan se on laajassa käytössä esim RSS-syötteissä, tallennusmuotona sekä yleisesti tiedostojen merkkauksessa.

Töitäni esillä

WWW

Harrastukset

Kuuntelen aktiivisesti musiikkia raskaammasta rock-tyylistä kokeellisempaan tyylisuuntaan. Olen soittanut kitaraa ala-asteelta ajoittain enemmän tai vähemmän. Myös pianoa on tullut soitettua nuorempa noin kuuden vuoden ajan. Yläasteen ja lukion aikana vaikutin muutamissa bändeissä ja tuli jotain julkaistuakin omaksi iloksi omakustanteena.
Katson paljon elokuvia, n. 5-10 elokuvaa viikossa. Tyylisuuntana pidän erityiseseti 80-luvun kauhusta sekä aasialaisesta tuotannosta. Suurin osa elokuvista tulee katsottua kotona ystävien kanssa tai yksin, mutta käyn myös hyvin paljon elokuvissa.
Minulla on kaksi itämaista kissaa, Ichi ja Ohmu. Rotuna suosin itämaista sen omaperäisen ja sosiaalisen luonteen vuoksi. Ohmun kanssa käydään usein myös kissanäyttelyissä hurmaamassa.
Päivitetty: 21.11.2011
http://www.tovrleaf.com/cv/
Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!